U15 – FC Nový Bor : Sedmihorky/Rovensko 6:3 (3:1)

V neděli začala pro naše starší žáky nová sezóna a v prvním zápase jsme na našem hřišti přivítali sdružený tým Sedmihorek a Rovenska. My jsme na zápas dorazili z třídenního soustředění, které jsme trávili v nedalekých Heřmanicích. Soustředění bylo náročné, ale cílem bylo hlavně vytvořit v týmu pohodovou atmosféru před začátkem sezóny a to se nám povedlo. Během soustředění jsme se věnovali i jiným sportům než jen fotbalu – nohejbal, bowling, plavání a zajímavý byl i trénink s ragbyovým týmem Slavie Praha se kterým jsme si zahráli i tréninkové zápasy v obou našich sportech. My jsme dle očekávání vyhráli ve fotbale, soupeř ovládl zápas v ragby, ale i tam se nám podařilo nějakého soupeře „složit“.

Pohodu a dobrou náladu jsme si přivezli i na naše hřiště a soupeři jsme nedali šanci na lepší výsledek, naopak jsme měli nastřílet ještě více branek – šance na to byli. I tak jsme spokojeni, protože po celý zápas jsme byli lepším týmem a zápas jsme měli pod kontrolou. Kluci opět předváděli hru kterou po nich chceme, daří se nám roztahovat hru po celém hřišti, kombinovat a zejména vybízet přihrávkami momentálně našeho nejlepšího střelce Lukáše Vičana, kterému se daří celou přípravu a dnes se blýskl čtyřmi góly.

V následujícím týdnu nás čekají dva zápasy s těžkými soupeři – nejprve ve čtvrtek jedeme na hřiště libereckého Rapidu kde budeme dohrávat zápas prvního kola a v sobotu jedeme do Mimoně. Oba týmy budou patřit k favoritům soutěže, takže nás nečeká nic jednoduchého a na konci týmu uvidíme kam se může s našimi výkony řadit náš tým.

góly: Vičan 4, Valeš, Myška

sestava: Diviš, Vičan, Kašpar, Kliment, Mastný, Myška, Pěnička, Mach K., Mach V., Feuereisl, Valeš, Šauer, Romanovský, Nýdrle, Fanta, Jankovský, Procházka J.

trenéři: Štercl David, Krpata Zdeněk

ved.mužstva: Fanta Karel