Arsenal Č.Lípa : FC Nový Bor 4:1 (2:0)

V sobotu 18. května se začala plnit nadstavba soutěže KP LKFS a hned v prvním kole jsme odehráli derby s Arsenalem Česká Lípa. Již několik soutěžních kol zpět se nám rozpadl základní kádr mužstva a to hlavně z důvodu zranění. Tím vlastně na lavičce nezůstal nikdo a tak po dohodě s trenérem dorostu doplňují mužstvo dorostenci. Na jednu stranu těžké takhle vstoupit do soutěže dospělých, ještě k tomu v nelehkých zápasech, ale na druhou stranu je to rychlé sbírání zkušeností a to se klukům daří.

Většinou máme dobrý vstup do utkání, ale tentokrát jsme inkasovali gól již ve 3. minutě, po nedokonalé obraně z kopačky Lakatoše – 1:0. Pak jsme převzali snahu o srovnání, ale ve 25. minutě si dal vlastňáka Devátý2:0. Ve 25. minutě fauluje Kubeš a rozhodčí mu domlouvá bez karty. O střelecký pokus se snaží ve 35. minutě Krpata. V průběhu prvního poločasu kopeme také několik rohových kopů, které však nebyly nebezpečné.

Také druhý poločas začínáme snahou o lepší stav skóre. Šance se objevila v 56. minutě po dobré akci Vacka, který připravil přiležitost pro Krpatu, ale ten k naší smůle trefil jen tyč domácí branky. V 60. minutě domácí proměnili penaltu za faul Devátého ve vápně – 3:0. V 65. minutě opět domácí předvedli hezkou kombinační akci přes celé hřiště a na konci byl Kaňkovský, který dává do prázdné branky – 4:0. O minutu později jsme se dočkali také my. Krpata přešel po levé straně přes obránce, kličkou se zbavil  dalšího, poslal prudký centr před branku a to už byla šance pro naběhnuvšího Stromeckého4:1. Kluci i v nepodařeném zápase v sobě ještě našli nějaké síly a bojovník Vacek to ještě zvedl. V 82. minutě přišel na hřiště K. Ouzký, který si po dobré přihrávce poradil s obranou domácích, dostal se i k zakončení, ale brankář domácích Chadraba jej vychytal.

góly: 3. Lakatoš, 25. Devátý (vl.), 60. Kaňkovský (pen.), 65. Kaňkovský – 66. Stromecký

ž.k.: 2:4, diváků: 200, rozhodčí: Kloub Lukáš

sestava: Král, Broschinský L., Devátý, Nosek (64. Holubec), Kubeš, Havel (82. Ouzký), Krpata, Skočdopole, Stromecký, Šimůnek, Vacek

trenér: Broschinský J.st.

asistent: Broschinský J.ml.

ved.mužstva: Blumentritt R.

V neděli 26. května se hraje 2. kolo nadstavby a jedeme do Železného Brodu, kde nastoupíme v 17 hodin proti domácímu mužstvu.