FC Nový Bor : FK Sedmihorky 1:0 (0:0)

V krajském přeboru přichází na pořad tzv. „Anglický týden“. Dnes jsme hostili známého soupeře ze středu tabulky FK Sedmihorky. Naším cílem je naplno bodovat a potvrdit výsledek z minulého týdne, tj. vítězství v Hrádku n.N.. Fotbal byl dnes zaskočen velikou nepřízní počasí, padal déšť a byl docela silný chlad, v ovzduší poletoval i sníh. Ale na dobře připraveném hřišti jsme začali také dobře.

Již v první minutě se dostal do gólové situace Nosek, ale neměl dostatek klidu k proměnění. A byl to opět Nosek ve 3. minutě, když jsme hosty přehráli aktivitou i dobrým pohybem s míčem i bez něho. V 5. minutě se dostal do kontaktního souboje s protihráčem Šimoník. Došlo k ošetřování obou hráčů na hřišti a po pár minutách musel náš hráč Šimoník střídat (předběžně asi delší léčení). Soupeř zahrává trestný kop a akci úspěšně eliminuje náš gólman Král. Při střídání Šimoníka nahrazuje Holubec. Na jeho výkonu je znát menší rozehrannost. Rozestavění na hřišti řeší trenér, ale také soupeř se stává nebezpečnější. Kluci v sobě opět nacházejí herní nasazení. Bohužel stále nám chybí pohotovější zakončení a tak dál čekáme na gól. Ve 33. minutě míří střela Havla na branku. Brankář soupeře zasahuje s jistotou. Velmi silnou překážkou jsou pro nás beci soupeře, kteří vysoké míče spolehlivě odvracejí do bezpečí.

Druhý poločas začíná se stejným obrazem. V 62. minutě došlo ke vzruchu na hřišti, když po levé straně nasadil k útoku Stromecký,  vždy po doteku s míčem následoval kontakt s protihráčem a ten poslední, asi sedm metrů před vápnem, již doslova neustál, nicméně akce to byla velmi nadějná. Trestný kop provedl bravurně Vacek. Na druhé straně hostující brankář stačil vyrazit a naše dorážka se do branky již nevešla. Následovalo druhé střídání, místo na hřišti uvolnil L. Broschinský a do hry se zapojil Penteleichuk. A opět následovalo přeskupení hráčů. Ve vzduchu je cítit rozhodující část zápasu. Opět výborný zákrok brankáře Krále. Na druhé straně jsme přitlačili soupeře do vápna a diváci hlasitě fandí. V 82. minutě získáváme míč na naše kopačky. Soupeř nás vytlačil do střecdu hřiště, ale nápor pokračuje. Přihrávka na Noska, který prošel přes dva hráče, zabodoval v souboji s brankářem a konečně vsítil gól – 1:0. Krátce poté soupeř dvakrát střídá a bojuje o vyrovnání. Nám se daří dostat hru co nejdále od branky a s nastavením dvou minut podle rozhodčího dohráváme vítězný zápas! Tímto zápasem se nám bohužel hodně rozšířila marodka hráčů a čekají nás dvě těžká utkání.

Ve středu 8.5. hrajeme ve Frýdlantu, výkop v 10:30 hod. a v sobotu 11.5. přivítáme v derby sousední tým ze Skalice, výkop v 17 hod.

gól: 82. Nosek

ž.k: 2:2, diváci: 80, rozhodčí: Šmíd Miroslav

sestava: Král, Broschinský L. (76. Penteleichuk), Nosek, Devátý, Kubeš, Havel, Šimoník (10. Holubec), Krpata, Stromecký, Šimůnek, Vacek

trenér: Broschinský J.st.

asistent: Broschinský J.ml.

ved.mužstva: Blumentritt R.