Pohár LKFS, 2. kolo – TJ Sokol Jenišovice : FC Nový Bor 0:2 (0:1)

Los a pavouk (rozlosování) poháru LKFS pro ročník 2019 nám určil soupeře z malé obce Jenišovic, které hrají I. A třídu libereckého kraje. Jenišovice, které hrají s velmi mladým týmem, v 1. kole postoupili přes silné „béčko“ Mšena, naše barvy v prvním kole porazily soupeře z V. Hamrů 2:5. Ač jsme každý z jiné soutěže, věděli jsme, že soupeř je kvalitní a houževnatý. Hřiště v Jenišovicích bylo hodně tvrdé a drnovaté.

Kluci se zpočátku snažili hrát kombinační fotbal, ale domácí nás napadali dost tvrdým způsobem. V 6. minutě byl u postranní lajny faulován Vacek a i když byl subjektivně v právu, rozhodl se oponovat rozhodčímu a nakonec přijal nabídnutou žlutou kartu. Následně se jej trenér rozhodl střídat, aby nedošlo k eskalaci diskuze a její přetavení do karty červené. Na hřiště přišel Kramer. Ve 12. minutě jsme prošli po lajně domácí obranou, následovala přihrávka na vápno, kde si míč pohotově zpracoval Kubeš a jeho střela byla gólová – 0:1. Ve 22. minutě našla žlutá karta adresáta u domácích za faul na Noska. Útočíme, ale ke gólovému zakončení nás domácí nechtějí pustit. Tak poločas skončil naším jednobrankovým vedením. Největší problém je, že zápas provází zima a silný vítr. V průběhu druhého poločasu se střídá a na hřiště i náš trenér posílá další hráče z lavičky – Penteleichuka a do branky K. Ouzkého. Předtím Holubce střídá Šimoník. V závěru zápasu jsme vytvořili před domácí brankou několik dobrých akcí a jednu v 80. minutě přeměnil v druhý dnešní gól Kubeš0:2. Jiné branky už nepadly a to nám zajistilo postup do 3. kola.  Zatím není znám náš další soupeř.

góly: Kubeš 2

žl.k.: 4:2, diváci: 50, rozhodčí: Čurda Michal

Sestava: Král, Ouzký, Holubec, L.Broschinský, Doležal, Stromecký ,Vacek, Kramer, Kubeš, Krpata, Havel, Nosek, Šimůnek, Šimoník, Penteleichuk

Trenér: J.Broschinský st.

Vedoucí mužstva:  Blumentritt R.

Oficiální výsledková tabulka 2.kolo LKFS je k nahlédnutí zde.

V sobotu 13. dubna 2019 v 16:30 přivítáme v dalším mistrovském zápase KP LKFS mužstvo  ŽBS Železný Brod.