TJ Spartak Chrastava: FC Nový Bor 0:4 (0:1)

Trochu vítr, ale jinak pěkné počasí a dobrý trávník v Chrastavě, místo konání našeho dnešního  zápasu. Do utkání kluci nastoupili s cílem hrát kombinační fotbal od první minuty a bojovat o body. Tak to také od první minuty vypadalo na hřišti a také se v tomto duchu hrál fotbal.

V 5. minutě Kubeš, který hrál dnes s velkým nasazením vyzval k tahu na domácí branku Doležala, ale zakončení mu zmařila domácí obrana. V 7. minutě zaútočil rychlý Krpata, jeho střela ale mířila do boční sítě. Naše hra byla docela přesná a rychle jsme domácím brali míč k dalším útokům na jejich branku. Do šance se tak dostávali i další naši hráči. V 15. minutě to byl Havel, který nedotáhl útok do konce. Ve 20. minutě po naší levé straně prošel přes obranu domácích Krpata a do vápna se dostal na správné místo Nosek. Krpata jej přesným centrem našel a Nosek pohotovou hlavičkou dává náš dnešní první gól – 0:1. Domácí Chrastava se jen těžko proti našim prosazovala. Naše útoky za cílem dát další gól pokračovaly. Vacek se poctivě vracel pro míče a rozehrával spolu s Janů jeden útok za druhým. Přesto domácí po jejich pravé straně začali naší obranu zlobit. Tak také zasahoval do hry náš brankář Král a vždy velice odpovědně. V prvním poločase jsme už druhý gól nevstřelili, dali jsme jen tyčku. Šance Havla a Noska dokázali domácí zmařit. Naše nasazení ve druhém poločase pokračovalo a úspěchem byl v 50. minutě gól z kopačky Havla0:2. Fotbal se našim fanouškům líbil, hůře na tom byli domácí, kteří se ve druhém poločase jen těžko dostávali na naší polovinu hřiště. A bylo ještě hůře, když v 75. minutě domácí Rozmajzl fauloval rozběhnutého Noska s míčem na branku a dostal červenou kartu. Naší přesilovku potvrdil poprvé v 80. minutě střídající Šimůnek – 0:3. Pak jsme hráli hodně hluboko v obraně domácích a pro ně bylo i štěstím, že střela Holubce trefila nohy brankáře, nebo kličkovanou Doležala a zakončenou střelou byla boční síť domácí branky. Ale během závěrečné části zápasu vystřídal Kubeše Kramer, který naší hru dále oživil. Kramer byl také v 90. minutě autorem našeho čtvrtého gólu a uzavřel skóre na konečných 0:4!

K zápasu kluci dnes přistoupili hodně odpovědně a s velkým nasazením, což se nám vrátilo v podobě skvělého výsledku.

Dnešní vítězství a ostatní výsledky KP nás posunuli v tabulce na 4.místo.

góly: 20. Nosek, 50. Havel, 80. Šimůnek, 90. Kramer

ž.k.: 1:0, č.k.: 75. Rozmajzl (Chrastava), diváci: 110, rozhodčí: Urbánek Tomáš

sestava: Král, Broschinský L., Nosek (80. Holubec), Kubeš (77. Kramer), Havel (62. Šimůnek), Krpata, Šimoník, Stromecký, Doležal, Vacek, Janů

trenér: Broschinský J. st.

vedoucí: Blumentritt

Příštím naším soupeřem je ve středu 10. 4. 2019 v Poháru LKFS na hřišti soupeře v 16:30, tým Jenišovice.

V sobotu 13. 4. 2019 v 16:30 hostíme v KP – ŽBS Železný Brod.