FC Nový Bor : TJ Sokol Rovensko p.Tr. 3:1 (0:1)

Druhý jarní mistrovský zápas, první doma a podle rozpisu 16. kola se soupeřem TJ Sokol Rovensko pod Troskami které je v tabulce na 10. místě. Náš týn je na místě 5., ale naši fotbalovou pohodu ovlivnila porážka v minulém kole na hřišti Arsenal Česká Lípa. Ztrátou v dnešním zápase bychom se dostali do situace soupeření o umístění ve středu tabulky. Soupeř poučen o naší hře přijel dobře připravený. Dobře postavená obrana a čekání na pohotový break.

Přesně to se také Rovensku v 5. minutě podařilo, když se jednoduše dostal Pařízek před našeho gólmana a dobře trefil – 0:1. Trochu nás toto zahájení překvapilo, ale naši kluci soupeře dostali pod stálý tlak a hrálo se většinu času na polovině Rovenska. Nebyly však gólové šance. Kopali jsme řadu rohových kopů, ale  míč většinou končil vedle branky. Do druhého poločasu jsme nastoupili s ještě větší snahou o vstřelení branky. Hlavně to chtělo trpělivost, na branku soupeře se valil jeden útok za druhým. Ve 49. minutě prošel skoro celým hřištěm Vacek, ale o míč přišel a ještě k tomu inkasoval žl. kartu. V 50. minutě vážně ohrozil malou domů Kubeš vlastního gólmana, ale vše dobře dopadlo. V 53. minutě střílí dobrou střelou Doležal, ale ani tato střela změnu skóre nepřinesla. V 59. minutě se nám povedla dobrá akce a na začátku toho byl pohotový pass Kubeše, ve vápně pak hosté faulovali a rozhodčí který byl dobře postaven, jednoznačně ukázal na penaltu. Míč si vzal Janů a prudkou, umístěnou střelou jej odeslal do opačné strany pohybu brankáře: vyrovnáno na  1:1. Vyrovnání přineslo na naše kopačky lehkost a kluci soupeře přehrávali ještě více. V 61. minutě Stromecký podle postraní lajny poslal pass na Kubeše, který neskutečně zrychlil a poslal míč před branku. Našich tam v tomto okamžiku bylo dost, nejlépe se dostal k míči Havel a umístil jej do branky – 2:1. Dnešní soupeř se ovšem nevzdával a bojoval o vyrovnání. To jsme však nepřipustili a naopak, v 69. minutě trochu zaváhal brankář soupeře s uchopením míče, k němu zasprintoval Nosek, následoval kontakt, faul a rozhodčí ukazuje na puntík pro penaltu. Míč je opět v režii T. Janů, který je již o jeho další cestě rozhodnutý. Janů odeslal balon na stejné místo jako v prvním případě, připisuje si svůj druhý dnešní gól a uzavírá skóre na konečných – 3:1.

V závěru zápasu se střídalo na obou stranách, do hry se zapojil junior Skočdopole a jeho první kontakty s míčem i se soupeři v KP byly úspěšné. Vítězství nás vrátilo v tabulce na 5.místo a snad nás to budoucna  zbaví nervozity a posílí v bojích o další dobré výsledky.

góly: 59. Janů (pen.), 62. Havel, 70. Janů (pen.) – 5. Pařízek

ž.k.: 1:3, diváci: 110, rozhodčí: Šůma Josef

sestava: Král, Broschinský L., Nosek (70. Šimůnek), Kubeš (77. Kramer), Šimoník, Krpata (87. Skočdopole), Stromecký, Holubec (26. Havel), Doležal, Vacek, Janů

trenér: Broschinský J. st.

vedoucí: Blumentritt

Příští týden, 6.4. 2019 hrajeme od 16:30 hod. v Chrastavě a následující středu 10.4. se ve druhém kole poháru LKFS střetneme s týmem Jenišovic, které nás přivítají na svém hřišti s výkopem v 17 hod.