Arsenal Č.Lípa : FC Nový Bor 1:0 (1:0)

Po prvním kole Poháru LKFS, který byl generálkou na dnešní mistrovský zápas a ve kterém jsme zvítězili na hřišti v Desné proti domácím V. Hamrům B – 2:5 (1:2),  jsme dnes hráli na domácím hřišti Arsenalu Č.Lípa, který byl  v tabulce na 5.místě hned za našim mužstvem. Domácí se netají tím, že chtějí hrát vyšší soutěž a k tomu jim významně pomáhá místní zastupitelstvo.

Do zápasu jsme nevstoupili špatně. Útočníci napadli domácí zadáky a chtěli jsme vstřelit první branku, ale střelba nám dost vázla. V 6. minutě zasáhl ve hře nedovoleně L. Broschinský a viděl žlutou kartu, což nebyl  zrovna dobrý počinek na začátek zápasu. V 8. minutě berou naši domácím míč ve vápně a Janů z otočky střílí, ale míč letí jen kolem růžku domácí branky. Domácím se podařilo náš tlak zastavit a byli to oni, kdo si vybojoval tři rohové kopy po sobě. Vážné ohrožení naší branky to ale nepřineslo. Ve 32. minutě po faulu mají míč domácí, ale náš brankář Král včas vyběhl a jejich útok zastavil. Naše střelba na domácí branku skoro žádná.To na druhé straně domácí míří dobře a brankář Král předvedl velmi dobré zákroky. Pak přišla 38. minuta, domácí se dostali do útoku, přes vápno letí přihrávka na nepokrytého Hodače, který pohotovou střelou na naší branku k zadní tyči střílí gól – 1:0. Ve 40. minutě se probíjel před domácího brankáře Chadrabu Nosek, ale ke střele to nedotáhl. Ve 47. minutě dobře vystřelil L. Brochinský z přímého kopu, ale v síti to neskončilo. V 54. minutě si vysloužil žlutou kartu domácí Kaňkovský. V 55. minutě byl faul na našeho hráče, po svém si to chtěl vyřídit Devátý, který do domácího hráče rukama strčil a vysloužil si červenou kartu. Domácí hráč Pařízek pak jen kartu žlutou. Dál hrajeme v deseti. Postupem času domácí tlačíme na jejich polovinu, dá se říci, že máme i převahu, ale také naší hrou máme i daleko ke gólu. V 63. minutě fauluje na žlutou kartu Kaňkovský, ale rozhodčí je zdrženlivý a tak hráč ještě brání v rozehrání přímého kopu, také bez reakce rozhodčího. Náš marný boj pomalu spěje k závěru, ještě sice mohla být nějaká změna, rozhodčí byl však jiného názoru a zápas nastavený jen o jednu minutu ukončil! Domácí vstřelili jeden gól, nám tam žádný nespadl a tak tři body zůstali na domácím hřišti.

gól: 38.Hodač, žl.k.: 4:4, č.k.: Devátý L., diváků: 450, rozhodčí: J. Blaschke

Sestava : Král, Šimoník (Kubeš), L.Broschinský, Devátý, Janů, Vacek, Krpata, Havel (Kramer), Nosek, Doležal, Stromecký

Trenér: J. Broschinský ml.

Vedoucí:  R. Blumentritt

Za týden, v sobotu 30.3.2019, hrajeme první jarní mistrovský zápas na domácím hřišti a soupeřem nám bude fotbalový klub Rovensko pod Troskami, výkop v 16 hod.