Pohár libereckého kraje (1. kolo); TJ Velké Hamry „B“ : FC Nový Bor – 2:5 (1:2)

V předstihu jarních mistrovských zápasů LKFS KP se rozpoutaly fotbalové boje v soutěži POHÁRU LKFS. Náš vstup do této soutěže byl limitován na 1. hrací kolo, kde nám los přisoudil soupeře z předkola zápasu Roztoky – V. Hamry B. Dnešní soupeř má své A-mužstvo v divizní soutěži C, ale v sobotu „áčko“ nehrálo, zápas byl odložen. Proto mohl dnes trenér „béčka“ své svěřence doplnit o nějakou posilu. Ani naše barvy nebyly v plné síle. Chyběli Janů, J.Brochinský ml., Vacek J. a Kramer.

Zápas jsme moc dobře nezačali. Ve 2. minutě se domácí dostali rychlým přenesením hry na naší polovinu až do malého vápna a než jsme se stačili rozkoukat, prohrávali jsme 1:0. Dalších pár minut jsme konsolidovali naší hru a systém. Ve 13. minutě zabojoval fotbalově Stromecký, hned na to přišel centr na druhou stranu vápna kde si Doležal nejen zpracoval míč, ale ještě chytrým pohybem vyrovnal na 1:1. Naše hra se rychle se  lepšila a přicházely další naše útoky na branku domácích. Ve 31. minutě si přehodili své místa Kubeš s Krpatou. Krpata byl okamžitě na správném místě, když hlavou poslal míč do domácí branky – 1:2. Do druhého poločasu jsme vystřídali a posílili útok. K útočnému tažení se připojil Havel a byl to on, kdo měnil skóre ve 48. minutě, kdy přetavil náš útok ve třetí gól v domácí brance – 1:3. Ani domácí však nelenili v útočném pojetí. Dvakrát po sobě se pokusili ohrozit brankáře Krále. V jednom případě míč skončil za brankou a podruhé si ho podmanil Král. V 54. minutě přestřelil z dobré pozice Šimoník domácí branku. V téže minutě ale vyhodnotil odkop z našeho vápna Devátého rozhodčí jako faul a nařídil penaltu. S tím si domácí Rudolf poradil a snížil na 2:3. Hned v 63. minutě zasáhl do dění na hřišti opět Havel, který šel za svým cílem až do konce – 2:4. Pár minut hra z obou stran vadla a náš trenér vyzval hráče ke zvednutí aktivity. Tak se stalo! Další útok zastavili domácí faulem ve vápně a rozhodčí nařídil další penaltu v utkání. Míč si připravil O.Vacek, udělal vše správně a také dal za na naše barvy svůj první gól, dnes v celkovém pořadí na 2:5. Co říci k hodnocení, kdo chce hledat chyby, jistě nějaké najde, ale dnešní duel by měli kritici spíše ocenit..

Naše vítězství nás posouvá do druhého kola, které proběhne 10. dubna 2019 a soupeřem nám bude mužstvo Jenišovic, které postoupilo přes svého soupeře Jiskra Mšeno B!

 

góly: 13. Doležal, 31. Krpata, 48. Havel, 63. Havel, 80. Vacek O. (pen.)

ž.k. 0:1, diváci: 30, rozhodčí: Bohata Antonín, hřiště: UMT Desná

sestava: Král, Broschinský L., Devátý, Nosek, Kubeš, Šimoník, Krpata, Stromecký, Holubec (46. Havel), Doležal (64. Šimůnek), Vacek O., připraven Ouzký

trenér: Broschinský J.st.

asistent: Broschinský J.ml.

ved.mužstva: Blumentritt R.