FC Nový Bor : FK Slovan Hrádek n.N. 2:0 (1:0)

O tomto víkendu se událo v našem městě řadu událostí. Jedna – komunální volby, druhá – IGS sklářské  sympozium , po celém městě ukázka různých výrobních procesů. Třetí –  krajský přebor-fotbalový zápas FC Nový Bor- FK Sl.Hrádek n.N. Za tento klub hraje známý fotbalista i bývalý hráč našeho klubu, velký fotbalový obětavec Ondřej Holeček. Hrádek si v posledních zápasech vede snaživě a tak nás čekal nebezpečný soupeř. Zápas jsme začali opatrně a také odpovědně. Již ve druhé minutě míří míč na branku soupeře z kopačky Noska. Hostující obrana se má co otáčet. Jenže v 7.minutě nám ukazují zoubky také hosté, ale naší branku jejich střela netrefila. Hra v dalších minutách dostala ten správný spád a naše útoky byly hodně nebezpečné, ale také stále jim chyběla přesnost v zakončení. Ve 20. minutě zastavili hosté průnik před vápnem faulem. Faul na Noska a následný trestný kop si vzal na starost L.Broschinský.  Odkrokoval si vzdálenost a prásk! Míč proletěl nad hlavou bránících hráčů a zapadl k tyči – 1:0! Gól nás uklidnil a dále jsme zlepšili kombinaci, ale také hosté ožili a začali přidávat na agresivitě. Ve 25. minutě jsme zahrávali rohový kop a po něm naše střela z kopačky Janů mířila nad branku soupeře. Několik střel mezi 26. a 28. minutou mířilo na obě branky, ale neúspěšně. Také 42. minuta byla pro nás nebezpečná a to nám soupeř hodně zatápěl. Naší odpovědí byl trestný kop za další faul před vápnem, ale tentokrát jsme mířili do zdi. Do druhého poločasu nenastoupil pokračovat ve hře T.Janů, kterého trápí zdraví. Na jeho místo jde do hry Ondra Kramer. V 53. minutě povodil obranu soupeře Nosek, ale jeho přihrávku k zakončení jsme nevyužili. V 57. minutě pálí na branku Hrádku Částek, ale míč šel nad branku. Začínáme opět soupeře přehrávat, ale chybí druhý gól. V 66.minutě byl v dobré akci Částek. V 67. minutě získal míč Nosek, proháčkoval se mezi hráči hostí a poslal míč na nabíhajícího Kramera. Ten si míč přehodil z nohy na nohu a střelou k tyči zvyšuje naše vedení na 2:0. V dalším průběhu zápasu jsme provedli několik střídání, Havla nahradil Šimoník, pak Stromeckého Šimůnek. V 90. minutě pak uvolnil své místo Devátý pro Holubce. Před tím přepustil své zápasové nasazení i místo Nosek pro Krále. Po dvou minutách nastavení času zápasu vítězíme 2:0!

góly: 20. Broschinský L., 67.Kramer

ž.k.: 3:1, diváků: 120, rozhodčí: Nešněra Filip

sestava : Blumentritt D., Penteleichuk, L.Broschinský, J.Broschinský ml., Stromecký, Devátý, Kubeš, Havel, Janů, Částek, Nosek – střídali: Kramer, Šimoník, Král, Šimůnek, Holubec

trenér: J.Broschinský st.

vedoucí mužstva: R.Blumentrit

Příští zápas 10.kola  Krajského přeboru hrajeme na hřišti Občanského sdružení FK SEDMIHORKY – 13.října 2018 od 15 hodin.